Rörbockning - Vi hjälper dig att bocka och böja rör

På Hydroscands rörbockningsproduktion i Hudiksvall har vi samlat den kompetens som krävs för att bocka olika former av rör. Vi hjälper våra kunder att specialdesigna rör för att passa just deras applikationer. På Hydroscand bockar vi allt från sömlösa precisionsrör (hydraulikrör/hydraulrör) och svetsade industrirör till möbelrör och Zistaplex-rör.

Utöver vår egen rörförsäljning, utför vi dessutom så kallad legobockning av kundens egna rör. Legobockningen kan ske i våra lokaler eller på plats hos kunden. Vi är flexibla och anpassar oss efter kundens behov.

På Hydroscands rörbockningsproduktion servar vi kunder i en mängd olika branscher, exempelvis skogsindustrin, marin, OEM, entreprenad, processindustrin, energisektorn och fordonsindustrin.

LÄNKAR


Röranslutningar

 

DIREKTKONTAKT


Hydroscand AB
Rörbockningsproduktion
Rönningevägen 1
824 34 Hudiksvall

Tel: 0650-155 30

VAD VI ERBJUDER

Vi kan bocka med stor variation, våra rörbockningsmaskiner kan hantera rördimensioner från Ø6 mm upp till Ø63 mm.

Oavsett om du är i behov av bromsrör, bränslerör, skyddsrör, vattenrör eller hydraulrör för din kran – så kan vi hjälpa dig att välja rätt typ av rör och sedan bocka det efter dina behov.

Vi erbjuder bockning av bland annat:

• Sömlösa precisionsrör (hydraulikrör/hydraulrör i stål, vilka finns i färgvalen svart eller blank zista)
• Svetsade precisionsrör
• Rostfria rör
• Syrafasta rör
• Tungumrör
• Aluminiumrör (för konstruktioner där låg vikt är i fokus)
• Atålrör
• Kopparrör och mässingsrör (vid behov av bra korrosionsskydd och lång livslängd)
• Zistaplex-rör (med en färgad ytbehandling i svart som ger ett extra bra skydd mot rost och korrosion).

Bocka och böja rostfria rör

Söker du en annan form av rör? Vi har maskiner och erfarenhet att böja allt från svetsade och heldragna rör till rör med olika material som stål, rostfritt stål och aluminium. Rören kan även ha olika profiler med olika ytbehandlingar.

Kontakta oss via formuläret nedan, så hjälper vi dig.

Rörbockningstjänster

MÄTNING OCH KOPIERING AV RÖR

Vi har den utrustning som krävs för att, med hög precision och tillförlitlighet, kunna mäta ut exakt hur ditt rör behöver bockas för att passa just din applikation. Vid behov erbjuder vi även mätning av rör på plats hos dig som kund.

Vi kommer ut till dig med vår mätutrustning och skapar ett underlag med koordinater för hur ditt rör behöver bockas. Detta kan sedan även levereras som en CAD-ritning (tilläggstjänst) om behov finns. Underlag och ritningar används sedan för att specialdesigna ditt rör med den precision som krävs.

Har du ett bockat rör som behöver bytas ut? Då kan vi hjälpa dig att kopiera ett befintligt rör. Med vår utrustning kan vi mäta av ditt rör för att sedan skapa ett exakt likadant, med samma bockning. Kopiering av rör kan ske på plats hos dig som kund eller i våra lokaler i Hudiksvall.

Vill du veta mer om våra tjänster inom mätning, design och kopiering av rör?

Kontakta oss via formuläret nedan, så hjälper vi dig.

RÖR & SLANG

Vi på Hydroscand har arbetat med rörbockning sedan slutet av 1980-talet. Denna kunskap förenar vi med vår 50 år långa erfarenhet av slang och ledningskomponenter, vilket gör att vi kan erbjuda dig en komplett lösning där slang och rör monteras tillsammans.

Många applikationer bygger på att rör och slang behöver kopplas samman på ett säkert sätt, som även ger ett bra flöde och samtidigt håller tätt. Denna typ av montage kräver kunskap och rätt produkter på rätt plats. På Hydroscand har vi den kunskap som krävs och kan anpassa lösningen för att möta dina behov.

Behöver du hjälp med slang- och rörmontage?

Kontakta oss via formuläret nedan, så hjälper vi dig.

MÄRKNING AV RÖR

Vid behov kan rören märkas med unika koder vid produktion. Vi utför såväl slangmärkning som rörmärkning med Hydroscands tjänst TrackingCode.

Märkningen går till så att en etikett med en unik kod fästs på röret. Detta gör det möjligt att snabbt avläsa all information som krävs, om röret och bockningen, för att kunna byta ut röret på ett enkelt sätt vid behov. Rörmärkningsetiketten är mycket slitstark och står emot UV-strålning, korrosion samt olika medier som exempelvis hydraulolja.

Genom att märka upp dina rör vid produktion kan du ligga steget före och beställa rätt rör med rätt bockning, redan innan ett planerat driftstopp där röret ska bytas ut. På så sätt blir demonteringen och monteringen mer tids- och kostnadseffektiv.

RENGÖRING AV RÖR

En viktig del vid rörbockning av hydraulrör är slutproduktens renhet. Hydroscand erbjuder därför två olika system för rengöring av rör som du kan läsa mer om nedan.

Pluggskjutning
Pluggskjutning är ett torrt rengöringssystem, där så kallade renspluggar i polyestermaterial skjuts genom det bockade röret med åtta bars tryckluft. Friktionen mellan pluggen och röret drar då med sig smutsen ut. Med detta system uppnås en renhetsgrad motsvarande ISO 17/13.

Våtrengöring
Vi erbjuder även ett vått rengöringssystem baserat på en uppvärmd vattenemission, bestående av 98 % vatten, 1,5 % tvättmedel samt 0,5 % rostskyddsmedel. Denna rengöring blir därmed mindre skadlig för miljön än många andra former av våt rengöring. Till detta tillförs även luftbubblor och vibrationer som gör att smutsen slits loss från rörets insida. Med denna rengöringsmetod kan du nå en renhetsgrad motsvarande ISO 12/9 utan problem och röret blir extremt rent.

Efter kapning av röret gör vi alltid en efterbehandling med invändig och utvändig gradning av röret. 

 

 

Utvändigt 30° gradat rör.

 

Förmonterad mutter och skärring enligt DIN 2353 för 24°standard.

 

 

Kragat rör 37° kona med mutter och stödkona enligt SAE J514 standard.

 

 

Kragat rör 90° enligt ORFS och SAE J1453 standard.

 

 

 

Format och kragat styrservorör med o-ringstätning. Även anslutning till air condition eller annas specialformning kan utföras.

 

VÅR MASKINPARK

Vi har idag en maskinpark som består av flertal rörbockningsmaskiner, vår senaste investering är en rörbockningsmaskin som på ett effektivt sätt, klarar av att bocka även grövre rördimensioner och kan ta in rör som är upp till fyra meter långa. Detta innebär att vi på Hydroscand nu kan utföra bockning av rör upp till Ø63,5 mm i svartstål och upp till Ø50,8 mm i rostfritt stål.

För att kvalitetssäkra arbetet i minsta detalj, har Hydroscand även investerat i den senaste tekniken inom portabla mätarmar för industri. Detta möjliggör en snabbare och mer exakt mätning av bockade rör. . Vi kan även skapa prototyper och skissa upp specialdesignade rör från grunden.

Mätarmen är portabel, vilket innebär att vi kan använda oss av tekniken på plats hos dig som kund. Något som kan vara nödvändigt för att mäta ut koordinater på rör som ska placeras i trånga utrymmen eller på en maskin som inte kan flyttas. 

Vår maskinpark gör det möjligt för oss att möta de höga krav på mätutrustning och utfallsprovsmätning som många av våra kunder ställer idag.

© Hydroscand 2021 - Alla rättigheter förbehållna