SPECIAL HOSES

På Hydroscand Special Hoses monterar vi kopplingar och komponenter på specialslangar som exempelvis Spir Star-slang, metallslang och kompositslang. Allt produceras på plats i Motala vilket ger korta ledtider. Att montera kopplingar och komponenter på specialslangar som metallslang, Spir Star-slang och kompositslang kräver speciell kompetens och den har vi samlat på Hydroscand Special Hoses i Motala.

Att montera kopplingar och komponenter på specialslangar som metallslang, Spir Star-slang och kompositslang kräver speciell kompetens och den har vi samlat på Hydroscand Special Hoses i Motala.

SNABBA LEVERANSER

Tillsammans med Hydroscands butiker i Sverige ger Special Hoses snabb och kundnära service. Hydroscand Special Hoses producerar allt på plats, vilket ger det korta ledtider och vi kan ofta leverera redan nästkommande dag.


SPECIALTILLVERKNING

Medarbetarna på Special Hoses är vana vid att arbeta efter väldigt speciella önskemål och krav på hur slangar och ledningskomponenter ska se ut. Tillsammans med dig som kund tar vi fram ritningar i CAD. När ritningarna är godkända, producerar vi de kundunika kopplingarna i våra CNC-svarvar för att sedan utföra montaget på slangen.

KOMPETENTA SVETSARE

Alla svetsare som arbetar på Special Hoses innehar svetsarprövningsintyg, enligt EN 287-1.

UNIK MÄRKNING

Samtliga slangar från Hydroscand Special Hoses förses med en unik märkning som arkiveras, vilket förenklar efterföljande beställning avsevärt. Alla slangar täthetsprovas och levereras efter kundens önskemål med ett provtryckningscertifikat.

 

CERTIFIKAT

Svetsarbetet på produktionsenheten i Motala är certifierat enligt ISO3834-2:2005. Special Hoses innehar även typgodkännande enligt DNV/GL som möjliggör tillverkning av metallslang för marina applikationer, där det ställs höga krav på säkerhet och kvalitet.

Vi följer tryckkärlsdirektivet - PED. I och med detta kan vi CE-märka de produkter som nämns i certifikatet. Detta ställer krav på vår verksamhet gällande  material, svetsning, dokumentation, spårbarhet av material, märkning av artiklar, provtryckning och mycket mer.

Läs certifikat över de levererbara tjänster vi kan erbjuda.

 

Kontakta oss gärna för mer information!


© Hydroscand 2021 - Alla rättigheter förbehållna