Special Hoses – unika slangar för unika miljöer

På Hydroscand Special Hoses i Motala monterar vi kopplingar och komponenter på specialslangar som Spir Star-slang, metall- och kompositslang. All montering sker på plats av medarbetare med speciell kompetens, vilket garanterar hög kvalitet och korta leveranstider – ofta redan nästkommande dag.

Att montera kopplingar och komponenter på specialslangar som metallslang, Spir Star-slang och kompositslang kräver speciell kompetens och den har vi samlat på Hydroscand Special Hoses i Motala.

Specialtillverkning för speciella önskemål

Medarbetarna på Hydroscand Special Hoses är vana att arbeta efter speciella önskemål och krav på både slangar och ledningskomponenter. Tillsammans med kunden tar vi först fram ritningar i CAD. När ritningarna är godkända, producerar vi dina unika kopplingar i våra CNC-svarvar och monterar dem på slangen.

 

Unik märkning

Alla slangar täthetsprovas och levereras efter dina önskemål tillsammans med ett provtryckningscertifikat. Dessutom förser vi samtliga slangar med en unik ID-märkning vilket förenklar framtida beställningar. Läs också om provtryckning.

 

Kompetenta svetsare

Alla svetsare som arbetar på Hydroscand Special Hoses innehar svetsarprövningsintyg, enligt EN 287-1.

Kvinna som svetsar metallslangKvinna som svetsar metallslang

CERTIFIKAT

Svetsarbetet på produktionsenheten i Motala är certifierat enligt ISO3834-2:2005. Hydroscand Special Hoses innehar även typgodkännande enligt DNV/GL som möjliggör tillverkning av metallslang för marina applikationer, där det ställs extra höga krav på säkerhet och kvalitet.

Vi följer tryckkärlsdirektivet – PED. I och med detta kan vi CE-märka de produkter som nämns i certifikatet. Detta ställer krav på vår verksamhet gällande material, svetsning, dokumentation, spårbarhet av material, märkning av artiklar, provtryckning och mycket mer.

Läs certifikat över de tjänster vi kan erbjuda.

 

Kontakta oss gärna för mer information!


© Hydroscand 2021 - Alla rättigheter förbehållna